Az interneten hirdette meg tízéves BMW-jét egy brit férfi. Hamarosan jelentkeztek is a hirdetésre: azt mondták, messziről jönnek az autóért, de pont ilyenjük volt korábban, csak összetörték… A férfi optimistán fogadta a vevőjelölteket, akik a szedán gyors szemrevételezése után arra kérték, mutassa meg a papírokat, és vigye el őket egy tesztútra.

Kooner úr, az eladó elővette a dokumentumokat a másik autójából, majd amikor visszatért a BMW-hez, az egyik vevőjelölt arra, kérte, mutassa meg neki a csomagtartót. Aztán beültek a kocsiba, és elindultak.

Néhány kilométer után azonban füst kezdett ömleni az utastérbe. Amikor megálltak, és felnyitották a motorteret, még több füst fogadta őket, és amikor felszállt, a motor oldalán olajfolyást láttak. Gyorsan hazagurultak a kocsival, és leállították azt. Amikor lehűlt a rendszer, a vevők letekerték a hűtősapkát, és azt mondták, olajos a hűtővíz. „Ennek a motornak vége, az autó legfeljebb alkatrésznek jó, de nem baj, így is megvesszük” – mondták a férfiak, és az eredeti irányár harmadát kínálták a kétségbeesett eladónak.

Ő villámgyorsan felhívta a barátait, akik rögtön azt kérdezték tőle: ugye egy másodpercre sem hagytad magukra a vevőket az autóval? Ez elültette a bogarat a fülében, amikor pedig vonakodását látva a vevők hajlandóak lettek volna az eredeti ár kétharmadát is kifizetni, „mert ismerünk valakit, aki olcsón meg tudja javítani,” végképp gyanús lett neki az egész, és elküldte a vevőket.

Este aztán visszanézte az autóbeállónál elhelyezett biztonsági kamera felvételeit, és elhűlt: az alatt a néhány másodperc alatt, amíg magukra maradtak, a vevők kinyitották a motorteret, lecsavarták a hűtősapkát, és valamit – nyilvánvalóan olajat – öntöttek a rendszerbe. Amikor aztán egyikük a csomagtartóhoz csalta az eladót, a másik olajat fröcskölt a motorblokkra, amely később a forró motoron füstölni kezdett, valamint kiemelte a légszűrőt, hogy bejusson a füst az utastérbe.

A biztonság kedvéért megnézette szerelővel az autót, aki megnyugtatta: a motornak semmi baja nem volt, a hibajelenséget a csalók idézték elő.