Körülményei miatt említésre méltó az Egyesült Államokban történt baleset, ami mutatja, hogy mennyire biztonságosak a modern autók. A videón három különböző szögből láthatjuk a május 4-én, szerdán történt esetet. Az NBC4 Columbus jelentése szerint a Tesla Model 3 sofőrje fékezés nélkül, nagyjából 110 km/órás tempóval ütközött egy kongresszusi központ bejáratának. 

Az üvegajtót még simán átvitte, miután letarolt pár betonból készült virágkaspót, a belső oszlop azonban már megfogta a Teslát. A körülmények még ködösek, a sofőr szerint nem működött a fék, vagyis pontosabban fogalmazva, nem tudott fékezni az adott szakaszon, és áthajtott egy piros lámpán. Arról nincs információ, hogy a vezetéssegítő Autopilot funkció be volt-e kapcsolva az eset során, erről a Tesla sem tudott információt adni.

A 63 éves sofőrnek hatalmas szerencséje volt, hogy senkit sem talált el, és ő maga is egy darabban szállt ki a kocsiból. Az első becslések szerint 250 000 és 350 000 dollár (90-130 millió forint) közötti összegbe fog kerülni az épületben okozott károk helyreállítása.