Szélesebb körben inkább az ott zajló 24 órás hosszútávú autóversenyről, valamint az arról elnevezett luxuskaróráról és Ferrari-modellről ismert a floridai Daytona Beach, a kétkerekűekért rajongók viszont azt is tudhatják, hogy 1937 óta évről évre ott rendezik meg a világ legnagyobb motorostalálkozóját is.

Az idei kiadás március 4–13. között zajlott, az összesen több mint félmillió látogatót – köztük sok-sok ezer motorost – vonzó rendezvénysorozaton nyilván előfordulnak balfogások, megnő a balesetek esélye – erre példa az a motoros is, aki egy felnyíló hídon próbált meg áthajtani.

A Main Streeten lévő, a Halifax folyón átívelő mozgatható hídra az eset idején tilos volt a felhajtás, amit a megelőző útszakaszon jeleztek, valamint sorompókat is leengedték. Azonban ezek sem állították meg a férfit, aki az akadályt áttörve nagy lendülettel érkezett meg a rámpává avanzsált átkelőre, hogy aztán motorjáról az utolsó pillanatban leugorva kerülje el a potenciálisan halálos zuhanást.

A híd kezelőit gyorsan tisztázták, felelősségük nem merült fel, míg a vad motoros azt mondta a rendőröknek, hogy az esőben épp a sisakvizorját törölgette, ezért nem látta a veszélyt. A balesetről készült felvételen látható, hogy az ugrás után a bukósisak elgurul, így az sem kizárt, hogy a nem becsatolt fejvédő miatt nem látott semmit a férfi.

Persze motorostalálkozó és látást akadályozó sisak sem kell hasonló húzós pillanatokhoz, kevesebb mit egy éve, tavaly áprilisban egy Hyundai Santa Fe telefonáló vezetője törte át a sorompót ugyanitt, majd ugratott egyet az akkor szerencsére még alacsonyabban álló emelkedőn.

2021 októberében szintén Floridában, de 300 km-rel arrébb, Palm Beachen járt pórul egy autós felnyíló hídon, akkor a kezelő hibázott.

Európából tavaly novemberben számoltunk be hasonló esetről, Belgiumban a Nissan Note vezetője tolatás helyett sajnos megvárta, amíg a gravitáció legyőzte a tapadást…