A benzinkút üzemeltetője felhívást intézett Facebook-követőihez, hogy ne náluk tankoljanak, mert egy liter, hatósági áras benzinen 2 forintot buknak, a gázolaj literjén pedig 12 forintot. Nem akar bezárni a veszteséges működés miatt, ezért jutott erre a döntésre.

 

Néhány napja még csak elvétve volt olyan kút, ahol korlátozták a tankolható mennyiséget a hatósági ár hatásainak köszönhetően, de tegnap óta tudjuk, hogy már közel száz benzinkút vezetett be itthon korlátozást. Ez annak a következménye, hogy a kormány február 15-től 3 hónappal meghosszabbította a 480 forintos üzemanyagárakat, amely az alap 95-ös benzinre és a sima gázolajra vonatkozik. A prémium-üzemanyagokat nem érinti a hatósági ár.

Állítólag a tankolható üzemanyag mennyiségi korlátozása jogszabályellenes és a NAV ez ellen fel fog lépni. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium már ki is jelölte az olajcéget, hogy az üzemeltetést vegye át azokon a kutakon (korábban 3-4 ilyet említett a miniszter), amelyeket a jelenlegi üzemeltetőjük nem tud tovább vinni – számolt be róla a Portfolio.hu.

Nyitókép: Google Maps