Ezúttal sem hazudtolta meg magát a Garage 54 csapata, egy Lada 1600-assal értelmezték újra az aktív aerodinamika fogalmát. Maga a koncepció egyáltalán nem új keletű, hiszen 1986-ban a Porsche 959-nél már használták, és a mai napig előfordulnak hasonló szerkezeteket használó autók az utakon.

A népszerű YouTube-csatorna körfűrészeit, hegesztőgépjeit és más, hidraulikus szerszámait előkapva felnyitotta a Lada tetejét, amiből így légféket faragtak. Rögtön ki is próbáltak a sufnituning formájában megvalósult technikai újítást: a műsorvezető szinte azonnal konstatálta, hogy használata közben hideg lesz a Ladában.

Akár egy konzervet, úgy nyitották fel a Lada tetejét – őrült lett az eredmény 1 Akár egy konzervet, úgy nyitották fel a Lada tetejét – őrült lett az eredmény 2

Bármennyire is mókásnak tűnik, összességében kidolgozott, bizonyos fokig sikeres lett az eredmény, ugyanakkor fennáll annak a veszélye, hogy nagyobb tempónál leválik a tető. Ennek ellenére nem adják fel, és később tovább finomítják majd a rendhagyó kísérletet.