A közutak takarítása felelősségteljes munka, ezen a területen is komoly ára lehet, ha valaki hibát követ el. Ezt a tényt erősíti a közelmúltban történt baleset az Egyesült Államokban. Ohio egyik forgalmas autópályáján indult dolgozni a videón szereplő hókotró, ám a vezetője több hibát is vétett. 

Túl gyorsan haladt, és az eltakarított hó is túl nagy szögben hagyta el a kotrólapátot, így a nedves, összetapadt hódarabok életveszélyes lövedékek formájában csapódtak át a szembe jövő sávban, egyenesen a mit sem sejtő autósoknak. Ezzel a hibával nagyjából 47 autóban keletkezett kár. A szerencsésebbek megúszták egy-egy betört szélvédővel, fényszóróval, de voltak, akik a kaotikus körülmények között ütköztek is, és megsérültek.

Legalább 12 embert életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, közölte Ray Santiago, az autópálya-rendőrség szóvivője.

Ohio állam közutasainak szóvivője, Charles Cyrill elmondása szerint a hókotró vezetője 2015 óta dolgozik náluk, és az eset után elvégzett alkohol-és kábítószer-vizsgálata negatív lett. A vizsgálat idejére felfüggesztik állásából.