Egy 23 éves fiatalember égette a gumit és rajzolt fánkokat az aszfaltra a németországi Ludwigsburg városának főterén még áprilisban, amikor megérkeztek a rendőrök és kérdőre szerették volna vonni a BMW 440i vezetőjét. Az autó tulajdonosa ezt azonban nem várta meg, gázt adott és elmenekült a rendőrök elől.

A járőrök megpróbálták követni, de nem érték utol:

“Padlóig nyomtam a gázt a 194 lóerős szolgálati autónak, de egyszerűen nem értük utol. Egy idő után aztán felhagytunk az üldözéssel, hiszen már több mint 120 km/órás sebességgel száguldottunk a városban, nem hajszoltuk tovább a BMW-t, nehogy balesetet okozzon a nyomás miatt – nyilatkozta a járőr.”

A menekülő autós több piros lámpán áthajtott, a járdára is felment menekülés közben, de ezt nem ismerte el a bíróságon, azonban azt igen, hogy gyorsan hajtott, mert pánikba esett amikor meglátta a rendőröket. A bírót ez nem nagyon hatotta meg: egy évre bevonták a jogosítványát és három hónapot kapott arra, hogy eladja az autóját, melynek az árából 7000 eurós büntetést kell fizetnie (2,5 millió forint).

A bíróság elrendelte a gyorshajtónak, hogy adja el a BMW 440i-t 1

“Egy gyors, nagy teljesítményű autó avatatlan kézben nem játékszer, hanem fegyver. Könnyedén megsebesíthetett volna egy babakocsis anyukát vagy a gyalogosokat” – zárta a bíró a tárgyalást.