Filmbe illő esetet tett közzé a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóosztálya. Beszámolnak róla, hogy közúti veszélyeztetés, jármű önkényes elvételének bűntette és cserbenhagyás vétsége miatt vádiratot nyújtottak be egy férfival szemben, aki a jogtalanul és felnyílt motorháztetővel úgy vezetett, hogy azzal egy kerékpárost elsodort.

A vádirat szerint a  járművezetés eltiltás hatálya alatt álló férfi 2019 telén, Oroszlányban, az autó tulajdonosának a tudta és engedélye nélkül vitte el annak autóját. Vezetés közben a jármű gépházteteje felnyílt, ezért a férfi a vezetőoldali ablakot lehúzta, és azon kihajolva ment tovább.

Eközben a férfi utolérte az előtte haladó kerékpárost, akinek az előzésébe kezdett. Az előzés közben az elkövető szándékosan nem tartott megfelelő oldaltávolságot, ezért a gépkocsi jobb oldalával és a visszapillantó tükörrel nekiütközött a kerékpárnak. A sértett az aszfaltra esett, a kerékpár megrongálódott, a gépkocsi visszapillantó tükrének darabjai az úttestre hullottak.

Az elkövető ennek ellenére megállás nélkül továbbhaladt a kocsival, nem győződött meg arról, hogy a sértett segítségnyújtásra szorul-e. Ezután a férfi, az út további részén a gépkocsival egy vízelvezető árokba csúszott.

A felnyílt motorháztető, a vezetőoldali ablakon kihajoló vádlott, a biztonságos kormányzásra alkalmatlan vezetői pozíció, a nem megfelelő oldaltávolság miatt a vádlott a sértett életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. A kerékpáros a baleset során szerencsére nem sérült meg. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.