Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy a képeken látható, narancssárga köntösbe öltöztetett sportautó csupán hasonlít a McLaren F1-re, valójában egy replika, amit az eBay oldalán 51 ezer fontot, vagyis több mint 21 millió forintot adtak érte.

Ha valaki egy eredeti példány után ácsingozott volna, a következő évszázadokra, vagy akár évezredekre is eladósíthatná utódait, nemrégiben ugyanis egy darab 20 millió dollárért, ami lényegében elérhetetlen, hacsak valakinek a malacperselyében nem lapul éppen közel 6,1 milliárd forint.

Sokakat megtéveszthet ez a sportautó, mégis drága volt 1

Vajon ez megér több mint 20 millió forintot? Szavazz a cikk végén!

Sok azonosság felfedezhető persze, de ennek alapját inkább egy 986-os Porsche Boxster adja, jelen esetben tehát egy középmotoros sportkocsiról van szó, ami azért biztató ahhoz mérten, hogy ez pusztán egy másolat. A tulajdonos állítja, hogy az autó működőképes és problémamentes, ráadásul még egy hidraulikus emelőrendszert is kapott, így a fekvőrendőrök nem tesznek kárt az elejében.

Sokakat megtéveszthet ez a sportautó, mégis drága volt 2

Csehországban született meg és ott is kereste új gazdáját. Tömegverekedés nem volt érte, de elkelt.

Úgy adták el a McLaren F1-replikát, hogy az átalakítás komplett műszaki nyilvántartását is mellékelték hozzá, a tapasztalt szem viszont kiszúrja, mi az, amiben eltér – ezzel félrevezetve a laikusokat. A dokumentációból kiderül, hogy Csehországban készült, fűtött és elektromos ülésekkel, ABS-szel, menetstabilizátorral, valamint működő klímaberendezéssel.

Sokakat megtéveszthet ez a sportautó, mégis drága volt 3

Mindenesetre azt érdemes elismerni, hogy replikának egész ügyes lett. Még arra is ügyeltek, hogy az üléspozíció is középre kerüljön, akár az eredeti McLaren F1 LM-ben.

A replika túlárazására utal, hogy tíz nap alatt összesen egy licit érkezett rá, ami megegyezett a fent már említett kikiáltási árral.

Szerinted ér ez a McLaren-replika 20 millió forintnál is többet?
Igen, egyértelműen!
57% (261)
Nem, inkább gyűjtögetnék tovább egy eredetire.
43% (199)