Talmácsi Gábor, 2007 MotoGP világbajnoka 125 cm3 kategóriában, már jó ideje visszavonult a versenyzéstől, de a motorozást korántsem hagyta maga mögött. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az alábbi felvétel. Ment néhány erős kört a Red Bull Ringen.

A Red Bull Ringen motoroztam a hétvégén és nagyon nagy élmény volt. Utoljára 1997-ben versenyeztem még a régi pályán. 1:31.2-es köröm volt a leggyorsabb a motorommal, ami egy utcai sportmotor. A topspeed az első kanyar utáni felfele egyenesben 300 km/h és a végén egy nagyon erős jobbos van. Ez a rész a legnehezebb a pályán és a vonalvezetés érdekessége, hogy csupán három balos kanyar van, amiből az első balos inkább egy törés mint kanyar – írta Talma közösségi oldalán.

Nézd meg akcióban Talmát, ahogy állva hagyja a többi motorost:

 

A 4326 méter hosszú Red Bull Ring Ausztriában található. Maga a pálya a Spielberg községhez tartozó területen fekszik, de bejáratai Zeltweg község közvetlen közelében vannak, ezért gyakran „zeltwegi pályaként” említik. 1997 és 2003 között rendeztek itt F1-es futamot. A pályát 2011-ben a Red Bull energiaital-gyártó finanszírozásával felújították, és ismét alkalmassá tették a Forma 1-es versenyek megrendezésére, a 2014-es szezontól ismét szerepel a versenynaptárban.