Akárcsak hazánkban, Európa más országaiban is árverésre kerülnek a hatóságok, rendőrség, adóhivatal által lefoglalt autók. Az ilyen aukciókon mindig akadnak érdekes típusok, a törvénytelen vagyonokból gyakran vásárolnak furcsa, értékes autókat a bűnözők.

A szóban forgó kocsi viszont mondhatni teljesen átlagos. Egy Mercedes V 250d 2017-ből, magas felszereltséggel, bőrülésekkel, 191 lóerős dízelmotorral, és 121 ezres futásteljesítménnyel. Nincs rajta tuning, sem golyóálló ablaküveg, tényleg egy átlagos, mezei Mercedes kisbusz, ami hasonló kondícióban 10-12 millió forintot ér a holland használtautó-piacon. 

Ennél a darabnál viszont két licitáló az egekig verte fel az árat, végül 105 ezer eurót fizettek érte adók nélkül, ami végül 140 ezer eurós vételárat jelentett. Ez bő 50 millió forintot jelent, vagyis az eredeti ár ötszörösét, egy új Mercedes S-osztály árát locsolta rá valaki az átlagos, használt, fekete kisbuszra.

Érthetetlen, miért fizettek egy vagyont ezért a használt Mercedes kisbuszért 1

Valamiért valakinek nagyon fontos volt, hogy a birtokába jusson ez a gép, amit a képek tanulsága szerint alaposan átvizsgáltak, szétbontottak a helyi rendőrök, a műszerfalborítást nem is pattintották vissza. 

Érthetetlen, miért fizettek egy vagyont ezért a használt Mercedes kisbuszért 2

A hihetetlen ár miatt önálló életre kelt az autó története a közösségi oldalakon, többen valamilyen rejtett értékes dolgot sejtenek az autó titkos zugaiban, de az is lehet, hogy csak a licitálás láza verte fel ennyire az árat, nem tudjuk. Mindenesetre érdekes, hogy ilyen furcsaságok is előfordulhatnak a használt autók piacán.

Érthetetlen, miért fizettek egy vagyont ezért a használt Mercedes kisbuszért 3Érthetetlen, miért fizettek egy vagyont ezért a használt Mercedes kisbuszért 4Érthetetlen, miért fizettek egy vagyont ezért a használt Mercedes kisbuszért 5