A Youtube legsikeresebb autós tartalmai közé tartoznak a különböző típusok végsebességét bemutató csatornák. A recept egyszerű, kell a sebességkorlátozástól mentes német autópálya, egy akciókamera, egy autó, és a padlóig koppanó gázpedál.

Egyszerű? Igen. Kockázatos? De mennyire! Ezért nem érdemes leutánozni ezeket a mutatványokat, főleg az olyan sofőröknek nem, akik abszolút fogalmatlanul ülnek be a volán mögé, és azt hiszik, hogy bármilyen tempóról képesek azonnal megállni.

A videón szereplő orosz Mercedes ML 63 AMG sofőrje a saját kárán tanulta meg mindezt. A padlógázas gyorsítást mobiltelefonnal a kézben rögtönözte, csak arra nem számított, hogy a kiszemelt szakaszon kanyar is van, amit 200 km/óra felett lehetetlen bevenni. 

Így sikerül szó szerint kirobbannia az útról, de a masszív Mercedes nem borult fel, és megvédte a bent utazókat. Igaz, a baleset során látványos sérüléseket szenvedett, mind a négy kereke apró darabokra tört.

a videó a hirdetés után indul

A Mercedes ML 63 AMG V8-as blokkja 2009-ben az Év Motorja választáson a Legjobb Teljesítményű motor volt a 4 liter feletti kategóriában, ami nem is meglepő. A 6,2 literes motor teljesítménye 510 lóerő, maximális nyomatéka 630 Nm. Ezzel az ML 5,0 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 250 km/óra, természetesen elektromosan korlátozva.