Az Alpina B11 az E32-es 7-es sorozatból készült, és igazán exkluzív darab, mert mindössze 332 példányt gyártottak belőle. A nagyon sportos első lökhárító és a széles 17 colos felnik persze kicsit többnek láttatják a B11-est, mint ami valójában, de legalább a futóművet is alaposan átdolgozták.

Ez az Alpina B11 a tökéletes nagy öreg BMW hosszú utakhoz 1

Az alapmodell 220 lóerős teljesítményéhez “csak” 34 lóerőt adott hozzá a klasszikus tuning, ami nem tűnik soknak, de az autó nem is ezzel nyűgözi le vezetőjét, hanem a kifinomult járáskultúrájával. Tökéletes mindennapi használhatóság, a heteshez képest keményebb futómű ellenére is nagy utazási komfort, kiegyensúlyozott teljesítményleadás – ezt kínálja a B11 vitathatatlan elegancia és exkluzivitás mellett.

Ez az Alpina B11 a tökéletes nagy öreg BMW hosszú utakhoz 2

Most ebből a limitált szériából kaparinthat meg egyet az a szerencsés vevő, aki kifizeti a képeken látható darab 6,9 millió forintos vételárát. Ezért a pénzért rengeteg fiatalabb BMW-t megkaphatunk, de ehhez hasonló ritkaság csak elvétve akad. 

Az 1988-as 132-es szériaszámú autó 255 ezret futott, de a tulajdonos állítása szerint kitűnő állapotban van, és a komoly vevőjelöltnek még a szállását is fizeti Krakkóban, ahol készségesen elviszi műhelyben történő átvizsgálásra is a kocsit. 

Ez az Alpina B11 a tökéletes nagy öreg BMW hosszú utakhoz 3

Ez az Alpina B11 a tökéletes nagy öreg BMW hosszú utakhoz 4