Stallone néhány napja vette át új sportautóját, amely nem más, mint egy Chevrolet Corvette kabrió, méghozzá a legújabb modell, a C8. A színe pedig a szemkápráztató Rapid Blue, amely véleményem szerint a legjobb választás ehhez az autóhoz.

Az autót a kereskedés tulajdonosa és felesége személyesen szállította le a színésznek, amelyről néhány fotót is feltöltöttek a Facebookra.

A Corvette nyitott tetős változata egyébként ezzel a modellel szakított a vászontetővel, hiszen az új, középmotoros kialakítása miatt a kabrió modellnek is át kellett lényegülnie. Több dolog is indokolta, hogy vászontető helyett lenyitható keménytetőt alkalmazzanak: egyrészt a panelbe beépített aerodinamikai csatornák javítják a tető áramlástani jellemzőit, másrészt külön vájat szolgál a középmotor zavartalan levegőellátásának biztosítására. A lenyitott tető hőpajzs mögött bújik meg, így nem károsítja a motor hője.

A két részből álló, kompozit tetőlemez akár 48 km/óráig mozgatható, nyitása mindössze 16 másodpercet vesz igénybe. Hidraulika helyett hat darab, összehangolt villanymotor mozgatja a rendszert. Fontos volt a csomagtartó használhatóságának megőrzése; még lenyitott tetővel is elfér két golftáska a csomagtérben. Emellett ott van még az elülső rekesz is, amelyben elfér egy kézipoggyász és egy laptoptáska.

Sylvester Stallone vett egy új sportautót, amelynek gyönyörű a színe 2

A vezetési élményről az új generációs 6.2 literes V8-as szívómotor gondoskodik, amely sportkipufogóval 495 lóerőt és 637 Nm nyomatékot ad le. A motorhoz nyolcfokozatú duplakuplungos váltó társul (ilyen se volt még a Corvette-nél).

Sylvester Stallone vett egy új sportautót, amelynek gyönyörű a színe 3

Stallone köztudottan hatalmas autórajongó. Olyan verdák fordultak meg nála élete során, mint a Bentley Continental GTC, Ferrari 612 Scaglietti, Hendricks Camaro SS, Ford Mustang GT, Mercedes SL65 AMG Black Series, Ferrari 599 GTB Fiorano vagy éppen a Porsche Panamera. Nemrég pedig eladta hatalmas Cadillac Escalade luxusbuszát, amely olyan fényűző volt, mint egy repülőgép első osztálya.