Te hányszor vagy képes újra megpróbálni valamit, ami sorozatosan nem sikerül? Nekifutsz kétszer-háromszor? Egy tucatszor? Feladod már az elején vagy addig hajtod, amig nem sikerül? Történetünk főszereplője azon emberek közé tartozik, akik bizony nem adják fel soha. Miért? 157 alkalommal hasalt el a KRESZ-vizsgán, aztán nekiment a 158 tesztnek is, ami végre sikerült.

Valahogy így érezhette magát, amikor megkapta a teszt eredményét…

…a vizsgáztató intézmény pedig valahogy így.

A 42 éves férfi kitartása példa értékű, hiszen 158 próbálkozás után végül sikerült letennie a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti vizsgát, ez pedig negatív rekord lett az Egyesült Királyságban. Jogosan merül fel a kérdés, hogy mennyibe kerülhetett ez neki, hiszen a KRESZ-vizsga nincs ingyen: egy alkalom 23 fontba kerül (9200 forint), így a 158 alkalom alatt 3634 fontot (közel 1,5 millió forintot) égetett el a tesztekre.

De itt még ugye nincs vége, ezután jön a jogosítvány megszerzésének gyakorlati rész és ha a KRESZ-vizsgák sikertelenségi arányából indulunk ki, akkor fel kell kötni a gatyát az oktatónak, mert ez a férfi tuti nem fogja feladni tíz sikertelen próbálkozás után.

Egyébként nem ő az egyetlen a szigetországban, akinek meggyűlt a baja a vezetési vizsgákkal. A második helyen egy harmincas hölgy áll, aki eddig 117-szer bukott meg (állítólag még mindig nincs meg a vizsgája), a bronzérmes pedig egy férfi, akinek 94 alkalom kellett, hogy átmenjen az elméleti szakaszon – írj a The Sun.