A videón látható Mitsubishi mintha csak számítógépes trükk lenne, ezt a szemünk egyszerűen nem akarja a valóság részeként értelmezni. Ennek oka, hogy az autókat tudatosan a fény-árnyék vonalak mentén tervezik, a domborítások, ívek adják a megjelenést, a formát. Ha nincs visszavert fény, akkor az egész egy szürreális fekete lyukká változik, ami egyszerre érdekes és furcsa.

Erre képes a modern, fényelnyelő fekete festék, amit először a BMW-nél láttunk felbukkanni.

99,965%: a látható fénynek ekkora hányadát nyeli el a Vantablack VBx2 festék, egy különleges, nanotechnológiás anyag. A festéket kikísérletező Surrey NanoSystems és a BMW együttműködésében megvalósított autófényezés ennél valamivel lightosabb (szó szerint), hiszen a beeső fény teljes 1 százalékát visszaveri.

Ez a fényelnyelő festékkel lefújt Mitsubishi kilóg a valóságból 1Ez a fényelnyelő festékkel lefújt Mitsubishi kilóg a valóságból 2

A Vantablack VBx2-t egyébként az autonóm mobilitással foglalkozó cégek használják előszeretettel; a lézeres és optikai érzékelők környezetét kezelik ezzel az anyaggal, megakadályozva mindennemű, nem kívánatos becsillogást, ami megzavarhatja a szenzorok működését.

Most viszont egy mezei Youtube-videós mutatja meg, hogy a hatás otthon, házilag is elérhető, már van a piacon megfelelő fényelnyelő képességű festék. A Musou Black elnevezésű anyag a látható fény 99,4 százalékának elnyelésére képes.

Az eredmény pedig annyira elképesztő, hogy még a parkolóban guruló Lancert sem hisszük el. Egyszerűen nehéz a valóságként értelmezni a guruló fekete lyukat, pedig kétség kívül módosítás nélküli, valós felvételről van szó. 

Aki viszont ilyen festékre vágyik, még ne rohanjon a webshopba, a Musou Black ugyanis nem alkalmazható autók tartós fényezéseként, nem ilyen igénybevételre tervezték. A vízalapú festék ugyanis gyenge védőréteggel rendelkezik, így akár enyhébb behatástól is lepereghet.