A hazai autófotós és car spotter Gémes Tibornak volt olyan szerencséje, hogy tálcán kínálta neki magát egy igazi ritkaság Budapest utcáin, méghozzá egy Lamborghini Aventador LP770-4 SVJ. Tibor pedig volt annyira rendes, hogy elküldte nekünk a fotókat. Köszönjük!

A Lamborghini Aventador LP770-4 SVJ hátuljában 6,5 literes V12-es erőforrás dolgozik, melynek teljesítménye 770 lóerő, nyomatéka pedig 720 Nm. A mindössze 900 példányban készült szupersportautó végsebessége 350 km/óra, álló helyzetből 2,8 másodperc alatt éri el a 100 km/órát. Az árát nem könnyű belőni, hiszen már minden példány elkelt, de valahol 160 és 200 millió forintnak megfelelő összeg közötti áron cserél gazdát egy-egy példány.

Nagyon ritka és nagyon drága sportautót fotóztak Budapesten 2

Az olasz sportautógyártó 2011-től kezdte el forgalmazni a 700 lóerős Aventadort, melyből négy évvel később készült el az 50 kilogrammal könnyebb, 50 lóerővel erősebb Super Veloce (SV). Aztán 2018-ban megérkezett a csúcsok csúcsa, a fotókon is látható Super Veloce Jota (SVJ).

Nagyon ritka és nagyon drága sportautót fotóztak Budapesten 3

Nagyon ritka és nagyon drága sportautót fotóztak Budapesten 4

Szeretnéd látni, hogyan megy végig a Nürburgring ez az autó? Egészen félelmetes a fedélzeti kamerás felvétel, ide bizony nem elég egy vezetéstechnikai tréning, profi pilóta kell a volán mögé, acélgolyókkal.