Veszélyes helyzetek az utakon

Több olyan tényező is adódhat vezetés során, mely könnyen elvonja a figyelmünket, vagy megnehezíti, hogy minden objektumot időben észleljünk. Vegyük ezeket sorra!

  1. Gyenge fényviszonyok

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor eső, köd vagy szürkület nehezíti észlelésünket vezetés közben. Bizonytalanabbá válunk, és az is előfordulhat, hogy túl későn veszünk észre egy akadályt az úton.

  1. Veszélyes tükröződések

A szembejövő autók fényszórója könnyen elvakítja a vezetőt, kiváltképp, ha nedves az útfelület. A szemünkbe jutó túl sok, koncentrált fény pedig minden más tereptárgy észlelését ellehetetleníti.

  1. Gyakori fókuszváltás

Amikor vezetünk, sok mindenre kell figyelnünk, és folyamatosan különböző távolságok között kell váltogatnia a fókuszt szemünknek. Nézzük az utat, a külső és belső tükröket, esetleg még a navigációt is. Mindez gyorsabban elfárasztja szemünket.

A modern optikai megoldás

A ZEISS újítása a DriveSafe szemüveglencse, melyet kimondottan vezetéshez optimalizáltak, ugyanakkor egész napos használatra is alkalmas.

A lencse a fenti tényezők mindegyikére megoldást kínál. Jobban láthatunk vele éjszaka és rossz időjárási viszonyok mellett is. Védi szemünket a fényvisszaverődésektől és megkönnyíti a vezetés közben oly jellemző gyors és gyakori fókuszváltást szemünk számára.

Rossz látási viszonyok vezetés közben? (x) 1

Rossz látási viszonyok vezetés közben? (x) 2

Használatával csökkenthető a vizuális terhelés, vezetés közben élesebben láthatsz és biztonságosan, stresszmentesen érkezhetsz meg úti célodhoz.

A ZEISS DriveSafe szemüveglencsék egyfókuszú és progresszív kivitelben is elérhetőek.

További információért látogass el a ZEISS weboldalára!