Kaliforniában, az SB I-25-ös autópályán rögzített egy balul elsült előzési kísérletet egy fedélzeti kamera. A felvételt készítő autóst előzte volna egy másik, de elveszítette az irányítást, így a betonfalnak csapódott, majd arról lepattanva a szemköztinek – a második becsapódásnál komolyan lángra is kapott a Mercedes C230.

My cousin caught this on his dashcam in San Bernardino, California from r/IdiotsInCars

A C230-as Mercedes nem az a fajta autó, melyben megfékezhetetlenül tobolnak a lóerők. 2,3 literes, 16 szelepes benzinmotorja 190 lóerős teljesítményre képes, persze ez sem zárja ki a 230 kilométer/órás csúcssebességet, valamint a 8,8 másodperces sprintet, amíg eléri 0-ról a 100 kilométer/órát.

A videót közlő Reddit-felhasználó unokatestvére, aki a volánnál átélte ezeket a pillanatokat, négy huszonévessel beszélt, akik az autóban ültek és – állítása szerint – alkohol és kábítószer befolyása alatt álltak, emiatt gyalog menekültek el a baleset helyszínéről.

Így a fiatalok minden bizonnyal sértetlenül megúszták a balesetet, az autóról ugyanez nem mondható el – és ezt támasztják el a helyi tűzoltóság által közölt képek is:

Repost from @firephotogirl

ME 222 working a auto fire on the SB I-215 freeway in #sanbernardino @local935 @sanbernardinocountyfire

Közzétette: San Bernardino County Professional Firefighters Local 935 – 2020. szeptember 26., szombat