Az Új-Zélandon tevékenykedő Reuben Bemrose neve onnan lehet ismerős, hogy korábban a Mazda 13B Wankeljét rakta bele egy Ferrari 456 GT-be, most pedig ismét egy újabb őrültségen töri a fejét. Igen, a bolygódugattyús motorral szerelt Teslán.

A projektről szinte semmilyen részletet nem árult el, de biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz egyszerű dolga. Míg a belső égésű motoros autókba egy kis csellel és a megfelelő helykihasználással könnyen integrálható az akkucsomag és az elektromotor, addig egy eleve villanyautónak készülő járművel egészen más a helyzet.

Szentségtörés Wankel-motort pakolni egy Teslába? 2
Szentségtörés Wankel-motort pakolni egy Teslába? 3

Szentségtörés Wankel-motort pakolni egy Teslába?

Szentségtörés Wankel-motort pakolni egy Teslába?

Szentségtörés Wankel-motort pakolni egy Teslába? 7
Szentségtörés Wankel-motort pakolni egy Teslába? 8
Szentségtörés Wankel-motort pakolni egy Teslába? 9
Fotó megosztása:

Ebben az esetben ugyanis a motornak sem könnyű helyet találni, a hajtás többi részének elhelyezése is gondot okozhat. Elvégre ott, ahol eddig a lapos akksik foglaltak helyet, olyan, különböző alakú és magasságú alkatrészeknek kell elférniük, mint a váltó és a kardántengely. Biztosak lehetünk benne, hogy nagy átalakításokra lesz szükség, és a Tesla-rajongók nem nézik majd jó szemmel a benzint égető Model S-t.

A 13B egy 1,3 literes, kétrotoros Wankel, melyet például a Mazda RX-7 FD-ben is használtak. Bemrose természetesen a turbós változatot szeretné beépíteni a Teslába, ami akár 280 lóerőt is tudhat.

Előző munkája miatt még levelet is kapott a Ferraritól. Nem azért, mert tetszett nekik a gép. Vajon mit szól majd ehhez a projekthez Elon Musk?

Szentségtörés Wankel-motort pakolni egy Teslába? 10