Szinte bármelyik budapesti parkolóház sarkában akadnak elhagyott autók. Ezek akár évekig is állhatnak egy helyben, csak gyűjtik a port, a koszt, és az arra járók firkáit. Közös bennük, hogy használt, lerúgott darabok, amelyekhez már nem tér vissza a tulajdonos. 

Ez a moszkvai Toyota Corolla viszont új autóként került a parkolóhelyre. Autószállító tette le, nulla kilométerrel, és azóta sem mozdult egy centit sem. A képeket készítő orosz blogger megkérdezte az őrt, aki elmondta, hogy tíz éve történt mindez, a Corolla azóta növeszti porrétegét és gyűjti a rozsdát féknyergeire. 

Legkülönösebb azonban, hogy van rendszáma, fizetik utána a kötelező tételeket, sőt, mivel a hely is fizetős, a parkolást is rendezi a rejtélyes tulajdonos. A tíz év alatt csak erre elköltött 2,4 millió forintnyi rubelt, és ezalatt a közel 8-9 milliós újkori vételárú kocsival egy métert sem gurultak. 

Érthetetlenül rejtélyes Toyotát találtak egy moszkvai parkolóházban 1Érthetetlenül rejtélyes Toyotát találtak egy moszkvai parkolóházban 2Érthetetlenül rejtélyes Toyotát találtak egy moszkvai parkolóházban 3Érthetetlenül rejtélyes Toyotát találtak egy moszkvai parkolóházban 4Érthetetlenül rejtélyes Toyotát találtak egy moszkvai parkolóházban 5