A Tesla őrült tempóban fejlődik, és ez a rohanás magával hoz elkerülhetetlen hibákat. A gyártási minőség még mindig nem érte el a száz százalékot, emiatt több kritika is érte az amerikai céget, de amíg a forradalmi elektromos hajtási technológiával, modern megjelenéssel, egyedi hangulattal az eladási listák élén tanyáznak, addig ez nem több, mint járulékos veszteség. 

A mostani eset viszont nem karcokról, illesztési hézagokról szól. A mindössze egy hónapja vásárolt Tesla Model 3 kormánykereke az angol tulajdonos, Jason Tuatara ölébe hullott, szerencsére épp amikor hazaértek, a beállás során. 

Természetesen értesítette a helyi Tesla márkakereskedést, akik rövid időn belül kiérkeztek, és elszállították a meghibásodott autót, cseredarabként pedig egy Jaguart biztosítottak. 

Bár az eset látványos, azért korántsem egyedi az autóiparban. 2013-ban 841 ezer, 2002 decembere és 2006 májusa között gyártott Micrát hívott vissza a Nissan, mert a kormánykereket rögzítő anyacsavar lelazulhat, és szélsőséges esetben leeshet a kormánykerék. 

“A vezetők először a kormány lötyögését észlelik, ám ha ezt figyelmen kívül hagyják, a kormánykerék teljesen leeshet.” – közölte a vállalat, hozzátéve, hogy erre eddig kizárólag Japánban volt kis számú példa, ám balesetet egyetlen esetben sem okozott a leváló kormánykerék.