Az erős és gyors autókat sokan nem csak pályanapokon élvezik, és ez különösen feltűnő akkor, amikor az átlagosnál kevesebben vannak az úton. Az Ontario tartományi rendőrség a kanadai Hawkesbury városánál fogott egy Dodge Challenger Hellcatet, ami messze nem a megengedett 110 km/órás sebességgel halad.

A mérés szerint 271 km/órás tempót ment, és nem sokkal azután, hogy elhaladt a traffipax előtt, a Challenger egyik hátsó gumiabroncsa felrobbant. Ezért aztán kénytelen volt megállni, ekkor már könnyű volt megfogni. Az autónak csupán a hátsó lökhárítója szakadt le.

A vezető esetében viszont nem csak a gondatlanság miatt indult eljárás, hanem kábítószeres befolyásoltság miatt is. Minimum egy hétre elvették a jogosítványát, az autót pedig lefoglalták. Ezt többen nagyon enyhe büntetésnek tartják.

This driver is lucky. He blew a tire at this unbelievable speed. No injuries, just a little damage. A Hawkesbury OPP…

Közzétette: Ontario Provincial Police – East Region – 2020. április 18., szombat

 

 

 

A Challenger Hellcatben 6,2 literes, kompresszoros Hemi V8-as motor van, a teljesítménye 707 lóerő, a maximális nyomatéka pedig 880 Nm. 3,6 másodperc alatt van 100-on és 300 km/óra feletti a végsebessége.