A DeLorean DMC-12 az autóipar egyik legszebb bukása, melyből a valaha gyártott egyik legismertebb autó született meg. Igazi különlegesség, aminek története önmagában is megérne egy filmet. A Vissza a jövőbe filmek hozták meg végül az igazi sikert az autónak, így aztán a legtöbben ezért szeretnek bele a felnyíló ajtajú, PRV motoros DeLoreanbe, mely valójában nem volt igazán jó autó.

Időgépnek viszont tökéletes volt, hiszen remekül mutatott a filmvásznon és a mai napig imádjuk mindhárom film minden egyes percét. Biztos, hogy a Stanford Egyetemen is ezért jutott eszükbe, hogy ezzel az autóval mutatják meg, milyen jó szórakozás lesz akkor is az autózás, ha bekerül a képbe az elektromos hajtás és az önvezetés.

Megépítették a Marty névre hallgató önvezető, elektromos DeLorean-t. Chris Gerdes, vezető projektmérnök elismerően nyilatkozott az autóról. Szerinte a modern rendszerek segítségével nagyon jól kontrollálható marad az autó még akkor is, ha folyamatosan kilinccsel előre halad.

Két GPS-antennát szereltek az autóra, módosították a felfüggesztést és a fékeket is, valamint bukókeret és persze egy komoly, számítógépes rendszer került a DeLoreanbe. Hogy miért hasznos ez?

A bólyáktól és akadályoktól precízen, centikre elhaladó autó nem csak látványos, de azt is mutatja, hogy mennyire pontos tud lenni a rendszer. Ezt akár körről körre is képes kivitelezni. Nem mellesleg nagy segítség lesz ez a hatalmas mennyiségű adat akkor, amikor az önvezető autókat a vészhelyzetek elkerülésére programozzák majd.