A Lamborghini Diablo igazi álomautó, ami felbukkant játékokban és számtalan szoba falán poszterként. A Lamborghini azelőtt kezdte a típus fejlesztését, mielőtt a svájci befektetők eladták volna a céget a Chryslernek. 1993-ban jelent meg a Diablo VT, melynek 5,7 literes V12-es motorja 490 lovas. 4,5 másodperces gyorsulásra képes és 320 feletti végsebességre. Különlegessége az LM002-ből átvett, de módosított összkerék-hajtás.

Ez az 1999-es példány ráadásul egy roadster, amiből abban az évben csak 100 darab készült. A Diablóból egyébként összesen kevesebb mint 3000 darabot gyártottak, tehát elég ritka autó. Ez a kék mégis rettentően olcsó, kevesebb mint 15 millió forint.

Nem véletlenül olcsó ez a ritka Lamborghini Diablo 2

Ennek fő oka, hogy az autó vízkáros és a hirdető ki is emeli, hogy elektronikai gondjai vannak, ami miatt még a futásteljesítményt sem tudják pontosan. Pedig egy jó állapotban lévő Diablo Roadster akár 75 millió forintnak megfelelő összeget is érhet, a ritkább darabok pedig még ennél is jóval drágábbak.

A roadster változat nem elektromosan nyitható tetőt kapott, hanem egy karbon lapot lehet eltávolítani az utastér fölül. A csomagtartóba ez nem fér be, ezért a gépháztetőre rögzíthető ez az elem.

Nem véletlenül olcsó ez a ritka Lamborghini Diablo 21