A világ kevésbé biztonságos részein nagy igény van a páncélautókra, melyek már nem csak magas rangú állami vezetőket szállíthatnak, hanem olyanokat is, akiknek vagyonuk miatt van szükségük az extra biztonságra. Épp ezért egyre több olyan autó van, mely ugyan elérhető páncélozott verzióban, de nem látszik rajta. Az Inkas Sentry Civilian nem ilyen. Ez egy igazi mozgó széf.

Már kívülről is látszik, hogy autó helyett inkább egy tankra emlékeztet a jarmű. Az Inkas páncélautója nem véletlenül néz ki úgy, mint egy katonai célra épült jármű, mert eredetileg a hadsereg számára tervezték. A Sentry Civilian a Ford F-550 teherautó alvázát használja, de a felfüggesztést átdolgozták és a fékeket is nagyobb teljesítményűre cserélték.

A jármű BR6-os szintű páncélozást kínál, többrétegű, golyóálló üvegezése van és számos pont mellett az ajtópántokat is megerősítették. A fedélzeten a minibár mellett hatalmas tévé és négy, elektromosan állítható fotel található, melyeket külön panellel lehet vezérelni.

A motor szintén a Fordtól származó 6,7 literes, V8-as turbódízel, mely 330 lóerőt ad le. 10 sebességes automata váltóval és összkerékhajtással szerelik. A tankja 151 literes.

Egészen brutális ez a hatszemélyes, mozgó széf 2

Nézd meg videón is!