Gordon Ramsay durván 40 étterem tulajdonosa világszerte, hét Michelin-csillaggal rendelkezik és számos tévéműsora is futott nagy sikerrel, hogy a szakácskönyveit ne is említsük. Szóval van mit a tejbe aprítania a brit szakácsnak, Ramsay pedig imádja a sportautókat, szóval azt a temérdek pénzt időről időre ritka járművekbe fekteti.

Számos gyűjtővel ellentétben ő használja is ezeket az autókat, de olyat még soha nem csinált – egészen mostanáig -, hogy egyszerre vitte versenypályára összes szupersportkocsiját, hogy a barátok és családtagok élvezkedjenek kicsit, na meg persze ős is. A helyszín Brands Hatch, és csak annyit kívánunk, hogy bárcsak örökbe fogadna minket ez a marcona szakács!

 

A gyűjteményben akad jó néhány Ferrari, de a legérdekesebb darab mégis az 500 példányban limitált McLaren Senna, amelyet precíz aerodinamikai számítások alapján terveztek, 800 lóerős motorral, szárazon 1198 kilós, folyadékokkal feltöltve 1,3 tonnás tömeggel küldenek harcba a versenypályákon. Mert közúton egy afféle lövedékkel nem sokat lehet kezdeni, amely 2,8 mp alatt gyorsul nulláról 100 km/órára és 200-ig nem kell neki hét másodperc sem (6,8 mp).

De feltűnik még a videón a Ferrari LaFerrari Aperta is, amelyből összesen 209 darabot készítettek.  A Ferrari LaFerrari Aperta futóműve és a hajtáslánca megegyezik a kupééval: a tizenkét hengeres motor 800 lóerőt, a villanymotor további 163-at bocsát a vezető rendelkezésére. Módosították ugyanakkor a vázszerkezetet, hogy csavaró- és hajlítószilárdsága megegyezzen a zárt tetős kivitelével. Szintén sokat foglalkoztak azzal, hogy nyitott tetővel is pontosan azonos közeg-ellenállási együtthatóval rendelkezzen az autó.

Egy nagy kedvencem, a Porsche 918 Spyder is megtalálható Gordon Ramsay garázsában. A 918-as teljes gázon 887 lóerőt présel ki két villanymotorból és a V8-as szívómotorból, a rendszernyomaték az aktuális sebességfokozattól függően 917-1280 Nm. Az 1,17 méter magas sportkocsi 2,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, kétszázon 7,7 mp alatt van fenn, végsebessége 345 km/óra.