A kamionoknak komoly méretű holtterei vannak és ezzel a gyalogosoknak is tisztában kell lenniük. Nem egy tragédia történt már ebből az okból, és igen, erre a gyalogosnak kell figyelnie, és tisztában lennie azzal, hogy a kabinban ülő sofőr feje helyén nem egy 360 fokban pásztázó mindent látó szem ül.

Mert hiába a zebra, és hiába az elsőbbség, ha a sofőr nem látja a gyalogost, akkor nem tudja megadni az elsőbbséget. A videón is egy ilyen szerencsétlen eset látható, a gyalogosok egy része átér, a másik sávban álló autós a kamiontól nem látja a sietve érkezőket, a kamionos pedig a holttér miatt, így mindketten indulnak. 

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt halálos tragédia, a kamion által elsodort gyalogos megúszta bokatöréssel. 

A holttér méretét az utóbbi években az autóbuszokra, kamionokra szerelt speciális tükrök alkalmazásával igyekeznek csökkenteni, de egyrészt ennek korlátai vannak, másrészt rengeteg régebbi gépjármű is üzemel, amelyeken nincsenek újabb fejlesztésű tükrök, harmadrészt a legkorszerűbb tükrök mellett is előfordul, hogy a vezető nem észleli a holttérben lévő embert, kerékpárt.

A kamion indul, a gyalogosok elé futnak, a végeredmény borzalmas 1

Ez a grafika mutatja, miért történhetett a baleset, a kamion mellé, kapuból kilépő gyalogosok gyakorlatilag azonnal holttérbe kerültek. fotó – www.mvkzrt.hu

2017-ben hasonló esetet rögzített egy térfigyelő kamera. Akkor is megúszta a gyalogos, de meggondolatlansága majdnem az életébe került, pokoli mázlija volt, hogy nem került a kamion kereke alá, csak elsodorta a nehéz tehergép. Így könnyebb sérülésekkel, és egy életre szóló tanulsággal úszta meg a halálközeli élményt.