Az Opel Astra, vagy ahogyan az angol piacon hívják, Vauxhall Astra nem tartozik a világ legérdekesebb autói közé. Hétköznapi kocsi, amiből bőséggel akad az európai utakon, ám ez az Astra bizonyos szempontból igazán különleges. Ez szerepelt a Top Gear fénykorában azokban a jelenetekben, amikor egy világsztárnak kellett minél gyorsabban körbeérnie a saját pályájukon.

Ezért aztán a Top Gear megfizethető árú autója annyiban mégis különbözik egy átlagos Astrától, hogy bukócső és kagylóülések vannak benne, hogy nagy esések ellen is biztos megvédje a benne kalimpáló sztárokat. Máskülönben egy teljesen széria, 1,6 literes, négyhengeres szívó benzinmotorral szerelt példány, sportos piros színben. A gépháztetőn fel vannak sorolva a hírességek, akik ültek az autóban és a köridejük is.

Világsztárok versenyeztek ezzel a piros Astrával 2

Leendő tulajdonosa – aki valószínűleg egy gyűjtő vagy fanatikus lesz – olyanok után ülhet a volán mögé, mint Steven Tyler, Brian Johnson, Will Smith vagy Margot Robbie. Kevesebb mint 9 ezer kilométer van a 115 lovas Astrába, melyet aukción értékesítenek.

Világsztárok versenyeztek ezzel a piros Astrával 3