Akik a harmincas éveiket tapossák, azoknak belegondolni is szörnyű, de már 15 éve, 2004-ben jelent meg a Need for Speed Underground 2, ami rengeteg órát elvett az alvásra szánt időnkből. A mai filmszerű játékokhoz képest igazán szokatlan a mai szemnek, ahogyan az autóbuziknak is azok a ma már inkább kínosnak ható tuningelemek. A hatalmas szárnyak, a földig érő lökhárítók és a nagy krómfelnik mögötti apró fékek mind nagyon a 2000-es évek elejének stílusához tartoznak. Ennek ellenére szép emlék Bayview városa, ahol az esti krúzolás alkalmával szólt a Riders on the storm Snoop Doggtól és rövid idő alatt megjött hozzá az utcai versenyre buzdító hangulat.

Idén egy orosz csapat igazi autókkal, de megegyező stílusban forgatott nagyszerű videót. Gyakorlatilag megfordították a sorrendet, és nem a valóságot próbálták digitális módon utánozni, hanem a digitális élményt játszották el a való életben, igazi autókkal, létező utakon. 

A videó csupán egyetlen perc volt, de nagy sikert aratott, így jöhetett a folytatás, ami kibővíti a már elindított, nagyszerű koncepciót.