A 71 éves Richard Keedwellt még 2016-ban mérte be egy traffipax az angliai Worcesterben, mert 8 km/órával túllépte a megengedett sebességet. A férfit nagyon meglepte, hogy három nappal a gyorshajtás után megkapta a 100 fontos büntetést – írja a BBC.

Keedwell ezt nem tudta lenyelni, szerinte jogtalan a büntetés, ő bizony nem ment gyorsabban a megengedettnél, ezért felkért egy tech-szakértőt, aki szerint a másik sávban haladó autó aktiválta a traffipaxot, vagy a kamera alapból rosszul működött. Valljuk be őszintén, ezek elég gyenge érvek, a worcesteri bíróságon nem is állt meg a dolog: öt meghallgatás után is veszített a sofőr, majd egy másik törvényszék is ellene döntött néhány hete.

Richard Keedwell három évet csatározott különböző bíróságokon, ami durván 30 ezer fontját emésztette fel (11 millió forint). Ebből 21 ezer fontot ügyvédi díjakra égetett el, a többi az eljárás és utazási költség.

“Undorító, ahogy a rendszer bedarálja a hétköznapi embert. Nagyon megbántam, hogy ennyit költöttem erre az egészre, én csak igazságot akartam” – nyilatkozta a férfi.

Az ügyészség szerint azért húzódott évekig az ügy, mert a védelem által vitatott kérdésekben rengeteg meghallgatást kellett tartani.