Ugye a KRESZ azt írja, hogy a vezetőnek mindenre fel kell készülni, amire az adott körülmények között számítani lehet (vadveszély, kőomlás, útmunkálatok, stb.), de a videón látható szituációra nem sűrűn készül az ember.

 

“Szombat délután Pestről Budára tartottam az Árpád hídon. A budai oldalra érkezve Szentendre felé vettem az irányt, amikor észrevettem, hogy a kanyarból kijőve – szerencsére még messzebb – a forgalommal szembe halad egy autós. Szerencsére, volt idő és lehetőség lefékezni, jelezni az autósnak, hogy forduljon meg. A gépjármű vezetőn a zavarodottságon kívül nem láttam semmit. Egy középkorú,40-50 es éveiben járó férfi vezette a gépjárművet” – írta a Budapesti Autósok közösségének olvasója, aki a felvételt készítette.

Június elején volt egy még félelmetesebb történet az M7-esen, ahol durván 120 km/órás sebességgel hajtott a forgalommal szemben egy autós.

A többi járművezető szinte azonnal értesítette a rendőrséget, de a hatóság állítólag már nem találta meg a szabálytalanul közlekedő autóst.