1959 őszén jelent meg a Chevrolet könnyű, platós kisteherautójának első generációja, melyet több változatban kínáltak, széles motorválasztékkal és akár összkerék-hajtással. Az Rtech Fabrications fogott egy egészen kései 1966-os, hosszú fülkés példányt és az egészet rápakolta egy 1972 C30-as alvázára. Ez azonban még nem volt elég. A futómű Bilstein lengéscsillapítókat és Skyjacker laprugókat kapott, amivel jól ki is emelték, hogy nagyon amerikai legyen.

Furcsa mix az autó, hiszen a motor sem az eredeti már benne, hanem egy 1996-os Dodge Ram 5,9 literes, Cummins dízelmotorját kapta meg. Természetesen ezt sem hagyták érintetlenül. Mahle dugattyúkat kapott, új vezérműtengelyt és turbófeltöltőt, valamint Flowmaster kipufogórendszert. Ezen kívül még számos apróság kellett ahhoz, hogy kihozzák belőle az 550 lóerős teljesítményt és az igazán brutálisan hangzó 1763 Nm nyomatékot. Ekkora erőhöz már kell is a 227 literes üzemanyagtank.

Itt egy szépen kiemelt példa az amerikai megalomániára 2

Megőrizték a retrós vonalat a beltérben, mely a külsőhöz passzoló árnyalatú lett a kékes műbőr és szövet kárpitozással. Azért belefért a korhűnek kinéző Bluetooth-kompatibilis RetroSound Hermosa fejegység. Az Rtech még az autó korához passzoló navigációs rendszert is épített be, ami egy iránytű. Közel 43 millió forintnak megfelelő összegért építenek ilyen egyedi pick-upot a kedves megrendelő igényeire szabva.

Itt egy szépen kiemelt példa az amerikai megalomániára 3