A videón az látható, ahogy egy autós 200 km/órás sebességgel “üldözőbe” vesz egy Suzuki rendőrautót.

A felvétel alapján nem lehet megállapítani, hogy valójában mennyivel hajtott a rendőr, ugyanis mintha folyamatosan közelítenének hozzá, de ez a zoomolás miatt csalóka lehet. Viszont az elég gyanús, hogy a Suzuki több mint 130 km/órával haladt. Ami pedig tény, hogy amíg nem használ megkülönböztető hang- illetve fényjelzést a rendőr, addig ugyanazok a KRESZ-szabályokat vonatkoznak rá, mint a civil autósokra.

A videót készítő autósnak pedig azt üzenjük, hogy ő is súlyos szabálytalanságot követett el, amikor durván átlépte a megengedett legnagyobb sebességet, az pedig csak súlyosbítja a helyzetet, hogy közben a telefonnal videózott. Rendkívül balesetveszélyes, senki ne utánozza!

Voltak hasonló esetek mostanában

Júniusban egy autós vette videóra, ahogy záróvonalon, előzni tilos táblánál, kanyarodósávban előzött egy rendőr. Az RTL Klub Híradója szerint eljárás indult a 4-es úton Albertirsánál szabálytalankodó rendőrjárőr ügyében.

“Egyértelmű volt, hogy előbb-utóbb meg fogja előzni, mert folyamatosan kereste az előzés lehetőségét, ám azt nem gondoltam, hogy rendőr létére index és kék villogó nélkül, a lekanyarodáshoz használható sávban hagyja majd maga mögött a kamiont” 

Néhány hónapja pedig gyorsabban hajtott egy rendőr, mint az általa megbüntetett autós. A hatósági jelzés nélküli autóval büntető járőr ellen feljelentést tett az autós.