A 444.hu oldalán feltűnt képek egy igazi extrém jelenséget örökítenek meg Erdőkertes vasútállomásának környékén. Az állomással szemben található dohánybolt fordulójában meglepő tábla került kihelyezésre.

“Minden megkezdett óra 6000 ezer forintba kerül, ami az eddig ismert legmagasabb hazai tarifa. A parkolójegyet (ha van ilyen) a butikban lehet megváltani, aki pedig nem fizet annak a dohányboltos elszállíttatja a gépjárművét.” – 444.hu

A motiváció jól látható, a vonathoz érkező autósokat akarják eltántorítani attól, hogy a trafik előtt foglalják a vásárlóknak szánt helyeket. Nyilván ha a szemben található ingyenes már tele van, és a bolt előtt sem lehet megállni, inkább továbbhajt a legtöbb autós, nem fogja az út szélén hagyni a kocsiját.

Ez az ország legdrágább parkolója: 6000/óra 1

A szituáció megértéséhez legjobb a környékkel kezdenünk. A Google Maps szerint a vasútállomás környékén két parkoló is van, a közelebbi a műholdképen is csordultig tele, a távolabbiban akad pár hely. A kép sarkában pedig az újonnan felbukkant óránként 6000 forintért mért kis forduló.

Ez az ország legdrágább parkolója: 6000/óra 2

Az utcakép tanulsága szerint a parkolót jelző kék P tábla már 2011-ben is ott volt a helyen, egy nehezen olvasható, talán “csak ügyfeleknek” feliratú kiegészítő táblával. Ez utóbb mára eltűnt, és helyét átvette a házilag barkácsolt felirat.

Az új tábla több kérdést is felvet, az nem világos, hogy ez a terület, a tulajdonképpeni parkoló minek számít, közterületnek, magánterületnek vagy közforgalom számára átadott magánterületnek. Lehet, hogy csak egy riasztónak szánt, nem hivatalos tábla, akárcsak a kapukra kihelyezett, parkolni tilos jelzések, lehet, hogy tényleg elszállítják a jegy nélkül parkolókat, annyi biztos, hogy ez kis helyi történet is pontosan mutatja, mennyi probléma övezi a hazai parkolási szabályozást.