A szöveg az volt:

SEGÍTSETEK MEGTALÁLNI HANAKÁT!!! Párom ma reggel súlyos balesetet szenvedett az M3-as gödöllői szakaszán. Egy felelőtlen sofőr esőben száguldozott… Hála az égnek, kisebb sérülésekkel megúszta. A kutyánk Hanaka, egy rettentően felénk Shiba Inu kiszabadult a boxból, és most nem tudjuk, merre jár. Mire párom ki bírta magát szuszakolni a roncsból, addigra már nyoma sem volt. SEGÍTSETEK! OSSZÁTOK! VÁRJUK HAZA HANAKÀT!!!

A posztot alig egy óra alatt már több mint ezren osztották meg, miközben Bea elmondása szerint folyamatosan kapta az üzeneteket vadidegenektől is, egyikük például azt írta, el is indult a környékre keresni. A balesetről a rendőrség is beszámolt.

A gyorsan terjedő poszt alatt egy órán belül jött egy komment, amiben egy Facebook-poszt volt. Egy nő megosztotta, hogy a kisbagi pihenő vécéjében talált egy rémült fehér kutyát.

Megható rövid történet egy balesetben eltűnt, majd előkerült kutyáról 1

Amikor ezt Bea meglátta, felhívta párját, hogy beszámoljon neki a fejleményekről.

A telefonja teljesen elázott így csak annyit értett, hogy kisbagi pihenő…

“A rendőr, aki vele volt, visszahívott, és már úton is voltak Hanakáért” – meséli. Bea azt mondja, a legelső lépés volt, hogy felhívta az autópálya-rendőrséget, amely azonnal keresni kezdte a kutyát. „Mire a rendőrök odaértek a baleset helyszínére, már mondták a páromnak, hogy mindenki a kutyust keresi.”

Végül Zoli a helyszínelő rendőrök egyikével elhajtott a pihenőbe, ahol a vécében még mindig ott volt a rémült Hanaka.

“Fantasztikus összefogás volt” – összegzett Bea. A balesetnél és a kutya előkerítésénél a gödöllői autópálya-alosztály rendőrei, Soós Roland és Nyíri Tamás főtörzsőrmesterek segítettek. A nagy találkozást egyikük örökítette meg egy fotón:

Megható rövid történet egy balesetben eltűnt, majd előkerült kutyáról 2