A helyszín az M3-as autópálya, a tempó a  tömött sorok ellenére teljesen vállalható, a felvételt rögzítő autós 100-110 km/órával halad. Láthatóan nincs esély a tolakodásra, nem arról van szó, hogy mindenki fittyet hány a jobbra tartásra, egyszerűen nagy a forgalom.

De úgy tűnik, van, aki ezzel nem tud együtt élni, és bevállalja, hogy életveszélyes helyen előzi a sorokat. Ez azért nem vicc, mert a közelmúltban is több tragikus baleset történt a leállósávban, ennek veszélyeiről mi is írtunk több alkalommal, egyesek mégis vállalják a rizikót.

a videó a hirdetés után indul

Húzós büntetés

Bár senki nem látott még olyat, hogy a balesetnél éppen helyszínelő rendőrnek lenne energiája a leállósávban előző autósoknak kiosztani egy húzós bírságot, pedig ez biztos komoly visszatartó erő lenne. A leállósáv használata amúgy 20 ezer forintos helyszíni bírsággal büntetendő – ha valaki elfogadható indok nélkül áll meg rajta -, ha viszont halad is, ott előzi végig a dugót, akkor az már közigazgatási bírság – ami az elkövetett szabályszegés veszélyességét értékeli, és ilyenkor nem számít, hogy a vezető korábban mit és hogyan tett, tudatában volt-e a szabályszegésnek, csak azt tartja szem előtt, hogy az adott szabályszegés mennyire veszélyes a többi közlekedőre – és 100 ezer forintos bírságra lehet számítani.