Érdekes jelenséget videóztak a napokban az M3-as autópályán. Egy fehér furgon gyakorlatilag “bevédte” a kellemes krúzolással mindkét sávot elfoglaló motorosokat, és nem engedte elhaladni az arra járó autóst. Vészvillogóval jelezte a dolgot, de a mögötte haladót így is felbosszantotta a különös viselkedés.

“Amikor egy motoros társaság egy kísérő autóval azt hiszik magukról, hogy ők azt is megtehetik, hogy kilométerétereken át blokkolják az M3-as autópálya forgalmát 100 km/h – sebességre lassulva, és nem engedik a belső sávon sem az elhaladást mellettük… alacsony már az ingerküszöböm az ilyen és hasonló viselkedésekkel szemben a közutakon!” – írta a videó feltöltője, de a motorosok válasza sem maradt el.

A társaságban haladó egyik motoros megtalálta a videót, és árnyalta a helyzetet: “Kedves János! Először is elnézésedet kérem, amiért ismeretlenül a faladon lévő bejegyzést kommentelem. Én mindig fontosnak tartom a véleményalkotás során azt, hogy minden oldalt ismerhessek. Engedd meg nekem, hogy bemutassam a másik oldalt, mert a sorban voltam, nagyjából a közepén. A felvezető 120-al ment tempomattal. Ezt tartottuk biztonságosnak, mert voltak a csapatban kevésbé tapasztaltak. Én a sor közepén kb 110 és 130 között mentem, de ez a konvoj sajátossága. A végén közlekedő motorosok inkább 130-ról beszéltek. Az általad készített videó 37 másodperc.

120 és 130 között ennyi idő alatt 103 métert teszel meg pluszban. Ha neked ez ekkora veszteséget okozott, akkor az egész csapat nevében elnézést kérek. Az én szemszögemből: nem éreztem egyik belső sávban tartózkodást sem hosszúnak, de ez szubjektív. Biztonságosan haladtunk igyekezve elkerülni minden balesetveszélyes helyzetet. Rengeteg a motoros baleset, (hogy kinek a hibája, az most nem lényeg) de minket az vezérelt, hogy biztonsággal megérkezzünk a célunkra. Nem szerettünk volna senkinek kellemetlenséget okozni. Utunk során szinte kivétel nélkül mosolyt és előzékenységet kaptunk a többi közlekedőtől. Ahogyan az egyik motorostársunk mondta, sokáig tart a helyszínelés…

Szerencsére az a 60 hátrányos helyzetű gyermek, akikhez épp mentünk és akiknek azt a sok ajándékot a videóban szereplő kisbusz szállította, széles mosollyal fogadott minket. Béke.”

Voltak vélemények pro és kontra, érdekes olvasni a mindkét oldal álláspontját, ez is bizonyítja, hogy a világ az utakon sem mindig fekete vagy fehér.