Olvasónktól kaptuk az alábbi fotókat, melyeket itthon készítettek a Google autójárólÚgy tűnik, hogy a Google újra elkezdte fotózni a magyar utakat, hogy frissítse a Street View utcaképét, és az egyik autójuk munka közben szenvedett balesetet.

Árokba hajtott a Google autója Magyarországon 1

Tájékoztatásul küldjük a Street View autóval kapcsolatos információinkat a Vezess-en megjelent cikkel kapcsolatban: Kistormáson, Tolna megyében borult az árokba a Street View autó múlt héten pénteken. A Google-tól kapott információk alapján sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem történt – írta nekünk a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

2009 májusában jelentek meg először a Google kamerás autói Budapest utcáin, de az akkori adatvédelmi biztos aggályainak adott hangot a fényképezéssel kapcsolatban, így azt felfüggesztették. Aztán 2010-2011-ben ismét bejárták a magyar utakat a cég autói, de ekkor a térképek pontosítása volt az elsődleges cél, majd 2013-ban kapott zöld lámpát a projekt.

Árokba hajtott a Google autója Magyarországon 2

A Google autói egy, az autó tetején elhelyezett, 15 optikából álló fényképezőgéppel 360 fokban készítenek fényképeket, később ezeket illesztik össze a szakemberek. A szolgáltatást a cég kimutatásai szerint turisták, szállást, lakást keresők használják leginkább, a mozgássérülteknek pedig az utazástervezésben nyújt segítséget.

Megtaláltuk a Google egyik oldalán azt a listát is, hogy idén áprilisban és májusban hol készítenek fotókat a  Street View-autók Magyarországon.

Árokba hajtott a Google autója Magyarországon 3