Mindig is akartam egy öreg kombi-Volvót a 200-as, vagy a 700-as szériából. Ezek ma már rendkívül ritka klasszikus darabok, és az általuk hirdetett életérzés egy generáció számára határozta meg a Volvo-élményt.

Mindent felülmúló biztonság, hatalmas beltér, zseniális komfort, és hát, nem túl acélos tempó.

Igaz, a nyolcvanas évek vége felé a 700-asok között akadt pár nagyobb teljesítményű darab, sőt a korszak legerősebb dízelét is ez a típus adta, de azért egy 240-es kombi, a Volkswagen LT-féle hathengeres szívódízel, minden csak nem vágtázó vadló.

Nagyjából ez a kép maradt meg a köztudatban, a kimérten, uras tempóban hajózó volvós, ezért is döbbenet a videón látható, V8-as motorral szerelt darab, ami pont olyan időt fut negyed mérföldön, mint a világ leggyorsabb Ladája.

8,9 másodperc ez az érték, de ami még megdöbbentőbb, hogy a svéd srácok pár nappal a Hot Rod Drag Week előtt lettek kész a projekttel (a Drag Week az amerikai autórajongók egyik legnépszerűbb őrülete, egy hét alatt több pályán, több gyorsulási futamon bizonyíthatnak az indulók, de az igazi nehezítés, hogy a versenytechnikával közúton kell megtenni a pályák közötti távot), és így sikerült ezt az időt produkálniuk a 6 literes LS-blokkal, és tányér méretű turbóval.