Ahogyan azt a nevéből is sejthetjük, a Black Rifle Coffee Company kávékkal foglalkozik, így a YouTube-csatornájukon főleg kávézós tartalmat találhatuk, de most felbukkant egy egészen elborult ötlet is, mely nem maradt meg elméleti szinten. Eredetileg egy Ford F-150-esre szerelték volna az M61 Vulcan gépágyút, de sajnos a Ford rémesen drága. Szerencsére akad az autóiparban olcsóbb alternatíva is, mégpedig a második generációs Toyota Prius.

Persze furcsán mutat egy pusztító gépágyú az autóipari világmegmentés hatékonysági bajnokán, de így még inkább figyelemre méltó az ötlet. Az autó több mint 160 munkaóra alatt épült meg, mert nem volt elég egyszerűen rátenni a tetejére az M61-est. A beltérből minden lényegtelen holmit kidobáltak, bukócsövet is szereltek be, jó masszívat. Az eredetileg F16, F18 és F22 harci repülőgépeken található gépágyú percenként 51,3 millió forintot képes kilőni. Hogy lehet ez? Egy 20 milliméteres lövedék nagyjából 7695 forintba kerül. Innentől pedig kapd elő a számológépet és írd meg kommentben, percenként hány lövedék tud kirepülni az M61-esből.

Aki még ennél is többet szeretne megtudni az M61 Vulcan nevezetű gépágyúról, az időzzön el a vonatkozó Wikipédia oldalon, addig a többiekkel megyünk filmet nézni. Tekintsünk meg néhány kapcsolódó kultúrtörténeti jelentőségű filmjelenetet a Predatorból és a Terminator 2-ből: