Nyáron gördült le a gyártószalagról a 10 milliomodik Ford Mustang, mely mára valódi globális modellé nőtte ki magát. A legfrissebb generáció már hazánkban is kapható és nagy népszerűségnek örvend világszerte, hiszen továbbra is tudja azt, amit elvárhatunk tőle. A nyáron már megünnepelték a nagy eseményt, melyre óriási bulival készült a Ford és a szerető tulajdonosok is. Elhozták a legelső Mustangot és idő közben az is kiderült, hogy melyik volt a legelső, mely ügyfélhez került. Érdekes, hogy az a halványkék színű kabrió a piaci bevezetés előtt pár nappal került egy tanárnőhöz a kereskedő türelmetlensége miatt. Most azonban újra felbukkant az első kupé Mustang is, melyet egy januári aukción kaparinthat meg valaki.

Felbukkant a legelső kupé Mustang 1

Tökéletesre restaurált állapotban várja gazdáját a sötétkék színű Mustang  a kék bőrrel húzott beltér akárcsak az új, még az övek is gondosan el vannak rendezve benne, ami egyértelműen jelzi, hogy nem mindennapi használatra szánják. A rendkívül értékesnek ígérkező veteránt bizonyára hét lakat alatt tartja majd tulajdonosa és kitartóan várja, hogy értéke az évek során egyre nagyobbra duzzadjon. Ez egyike azon Mustangoknak, melyeket még Michiganben szereltek össze kézzel, mindössze három ilyet ismer ma az autós történelem.

Felbukkant a legelső kupé Mustang 3

Még a 2,8 literes, szívó sorhatos található a motortérben 105 lóerős teljesítménnyel és 210 Nm nyomatékkal. Hozzá háromgangos kézi váltót társítottak. Hamarosan egy filmben is felbukkan majd az autó Matt Damon és Christian Bale oldalán.