Több száz ilyen hirdetést láttunk már, a spektrum a direkt viccestől a túl őszintén át a drámai hangvételig terjed. Ez a mai találat valahol a meseszerű táján foglal helyet, végigolvasva kiderül, hogy miért.

Arra mindenképp érdemes figyelni, hogy az eladó mint előnyt emeli ki a részecskeszűrő és EGR szelep kiiktatását. Itt tart a magyar piac, ezek a beavatkozások már széles körben pozitív előnyként vannak feltüntetve.

Meseszerű használt dízel Volvo, legalábbis a hirdetés ezt állítja 1

“Vásárolt már idiótától kocsit amivel nagyon jól járt mert a tulajdonosa pénzt, időt, és energiát nem sajnálva milliókat költött rá pusztán a típus szeretetéből? Az emberünk csak azért járt az Ivanicshoz is százezerért kávét inni mert a multikormányon a gombon vélt felfedezni valami kopást. Két éve német állampolgár családjától hozta el ezt a kocsit saját részre 2. autónak munkába járás céljából ( mert nagy és biztonságos ).

Mivel VOLVO őrült és nagyon jól ismeri a szériát azonnal elvitte szervizbe ahol az akkori motort kiszedette, és vett bele egy másikat amiben garantáltan 170.000. km. volt. ( természetesen a papírozása tökéletesen rendben van, és csak a futásteljesítmény miatt cserélte le, a régi motor is megvan ). Ebben a motorban a teljes vezérlés csere megtörtént, összes tömítés és szűrő, vízpumpa, és 5 darab porlasztó egység.

A kettőstömegű lendkerekes kuplung azonnal cserélve lett, futómű tökéletesen rendbe rakva, ablakokra azonnal hővédő fólia került, hangszórók jobbra cserélve, kopó műanyag dolgok cserélve, klíma felújítva, állófűtés mint ha új lenne, belső kárpitok korát meghazudtoló állagban, szennyezés nincs, esztétikai hiba szinte semmi. RÉSZECSKE SZŰRŐ probléma már soha nem lesz EGR.-el együtt, pillangó szelepek kiiktatva, motor karakterisztika átprogramozva. Egyszerűen nincs olyan rész amihez ne nyúltak volna hozzá, gyakorlatilag az egész autót felújította, még azt is kicseréltette amire azt mondták neki majd el fog romlani egyszer, ÉS GARANTÁLTAN MAGYARORSZÁG EGYIK LEGJOBB VOLVO SPECIALISTÁJÁHOZ HORDTA.

Karosszéria karambol mentes , előélete lekérhető, a magyar szervizek is vissza ellenőrizhetőek. Emberünk az a fajta állat, ha valami rendelleneset hall azonnal rohan vele a szervizbe, akár a munkaidő rovására is. Én már csak tudom, hisz a kollégám, és ha ezzel a kocsival nincs itt én dolgozok helyette is. Nem mellékesen minden 2. nap ki kell takarítani az autót, nyáron mikor bogaras időszak van akár naponta is le kellet mosni. A vicc a sztoriban az, hogy 2 év és 30.000. km. után úgy döntött, még egy baba érkezése miatt, hogy családi 2. autónak még ennél is nagyobbat kell vennie. Így gyakorlatilag itt ez a Volvo ami arra vár hogy valaki beletegyen minimum félmillió km.-t probléma mentesen. Kicsit túlzónak tűnhet a sztori, de higgyék el nem az, és az élet más területén is ilyen. Én végig asszisztáltam az egészet.”