A Nissan Navara N-Guard a márka többszörösen díjazott modelljének strapabíró és stílusos változata, már kapható a márkakereskedésekben.

A Navara egy sokoldalú pickup, amely tökéletes megoldást kínál a hétköznapok kemény feladataihoz és hétvégi kirándulásokhoz. A modern megjelenést kölcsönző módosításokat és az extra alapfelszereltséget kínáló N-Guard különleges változat még vonzóbbá teszi a típust.

A legmagasabb Tekna felszereltségen alapuló jármű hűtőrácsa, ködlámpái, tükörborításai, ajtókilincsei és hátsó lökhárítói fekete színt kaptak. Ugyanilyen színű oldalsó fellépők és tetősínek is felszerelésre kerültek, az egyedi, 18”-os fekete könnyűfém keréktárcsákkal együtt. A fényszórók belső részét is sötétítették, az alapfelszereltség tartalmazza az elektromos napfénytetőt is.

A vevők három karosszériaszínben választhatják a Navara N-Guardot: sötétszürke, metálfekete és Storm White. Az átdolgozást az ajtók aljáról induló, majd a platón, a hátsó kerék mögött végződő egyedi matricák teszik teljessé.

A belső tér is átalakult: az alaprész és a háttámla betétjeit új sötétszürke-sárga betétekre cserélték, ezeket dupla sárga varrás egészíti ki. Ez a megoldás visszaköszön az ajtókárpitokon és az új egyedi padlószőnyegeken is, amelyek geometrikus formái a külső matricákat idézik.

Az alapfelszereltség részét képezik az első  és hátsó parkolássegítő érzékelők és a fényszórómosók is. Ezek eddig csak opcióként voltak választhatók. Az egyetlen elem, amely továbbra is opcionális, az első differenciálmű-zár, amely, ha be van építve, együttműködik a Navara standard hátsó differenciálmű-zárával, hogy bármilyen felületen megfelelő legyen a tapadás.

A vásárlók az OFF-ROADER AT32 csomaggal is rendelhetik az N-Guardot. Az idén júniusban bevezetett csomag része az egyedi, nagy teljesítményű felfüggesztés (mely 20 mm-rel emeli meg a hasmagasságot), illetve az alváz legfontosabb részeinek védelme és a nagyobb, 32”-os gumiabroncsok. Lehetőség van nagyobb gázlómélységet biztosító, felül kivezetett szívócső beépítésére is, így az ügyfelek egy minden eddiginél jobb terepképességekkel rendelkező Navarát kapnak.

Az N-Guard változat új funkciói kiegészítik a Navarában már eddig is megtalálható modern technológiákat. Az alapfelszerelés része a visszagurulás-gátló, a lejtmenetvezérlő, az Intelligens Vészfékezési Asszisztens és az Intelligens 360 Fokos Parkolókamera is. A többi Nissan kishaszonjárműhöz hasonlóan a Navara N-Guardhoz is jár az iparágvezető öt év/160 000 km garancia.

A Nissan Navara N-Guard nevének őse a Nissan EnGuard tanulmányautó, amely a 2016-os Hannoveri Autókiállításon mutatkozott be. A Navara N-Guard ebben a hónapban mutatkozik be a nagyközönségnek a 2018-as Hannoveri Autókiállításon.

A Nemzetközi Pickup-díjat korábban elnyerő Navara a Nissan legnépszerűbb pickupja globális szinten. A típust Spanyolországban, Kínában, Mexikóban, Thaiföldön és 2018. júliusától Argentínában is gyártják.