Az eset Londonban történt, a két tolvaj javában dolgozott, amikor megjelent egy Ford Fiesta. A sofőr kiszállva kérdőre vonta őket, az egyik bűnöző pedig agresszívan reagált,  támadólag lépett fel. (Érdekes, hogy az autóra mért ütéstől helyre jött a bal oldali fényszóró). Ettől az autós mintha meghátrált volna, de a helyszín elhagyása helyett visszatolatott, egyenesen neki a a tolvajok robogójának, amit egyikük épp életre akart kelteni.

Az autóst több oldalon a nap hőseként emlegetik, de abba kevesen gondoltak bele, hogy egy ilyen akció tragikus véget is érhet. Mindenki emlékszik még a 2012-es hazai ügyre, ami tulajdonképpen hasonló szituációval indult.

A vádlott a 2012 decemberében péntek délutáni csúcsforgalomban állt Budán az autójával, amikor motoros tolvajok betörték a kocsi ablakát, kirántották a táskáját és elszáguldottak. A nő autójával a tolvajok után eredt, fél kilométeres üldözés után fellökte a motorjukat, ami miatt az egyik tolvaj halálos sérüléseket szenvedett. Társa elmenekült a helyszínről.

Az ügy csak 2017-re zárult le. Az autót vezető Dr. Katona Andreát első fokon közúti veszélyeztetés és rongálás miatt egy éves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, ezt a büntetést a Fővárosi Törvényszék másodfokon halált okozó közúti veszélyeztetés miatt két év felfüggesztett börtönre súlyosbította, a Kúria viszont minden vádpontban felmentette a vádlottat. A bíróság jogos védelmi helyzetnek minősítette az esetet, ugyanis Katona azért vette üldözőbe a motorosokat, mert azok korábban a Zsigmond térnél a kocsija ablakát betörve ellopták a táskáját.

Tehát egy ilyen hőstettnek tűnő akcióból akár öt évig tartó bírósági ügy is lehet, és az sem kizárt, hogy az első blikkre helyesen cselekvő fél kerül börtönbe.