Húszéves Corollával át a fél világon 1

Valamikor két évvel ezelőtt az akkor 79 éves Julia Albu a fejébe vette, hogy meglátogatja lányát. Ezzel két probléma volt: egyrészt 12 ezer kilométerre laktak egymástól, másrészt az idős hölgynek sem kedve, sem pénze nem volt repülni. Ezért gondolt egyet, és autóval vágott neki az útnak.

Húszéves Corollával át a fél világon 2

Egy évig tartott a felkészülés: egyrészt támogatókat keresett, másrészt átalakították a Corollát. Megemelték és megerősítették a futóművet, valamint gyönyörű szövetre cserélték a tető- és üléskárpitot – ha két évet fogok az autóban tölteni, érvelt a hölgy, legyen otthonos a környezetem!

Húszéves Corollával át a fél világon 3

Szinte napra pontosan egy éven át tartott az utazás Dél-Afrikából Kelet-Afrikán át Londonig. Műszaki meghibásodás nem nehezítette a túrát, ahogy a pénzhiány sem bizonyult akadálynak: Julia blogján keresztül számtalan barátra tett szert, akik segítették út közben.

Húszéves Corollával át a fél világon 4

Célhoz érve a Corollát nagyszervizre bocsátotta, ám a szerelők szerint kutya baja sem volt a 366 ezer kilométert futott autónak: a biztonság kedvéért azért kicserélték az ékszíjat, a kanyarstabilizátorok perselyeit, valamint a kipufogó gumibakját.

Húszéves Corollával át a fél világon 5

Most már hazafelé tart Julia és Tracy, a Corolla, de ahelyett, hogy békében megpihenne otthon, máris a következő utat tervezgeti: ezúttal Nyugat-Afrikán keresztül szeretné átszelni a kontinenst.