Számtalan oka lehet annak, ha valaki ki akarja kukázni autójából az eredeti motort. Van, akinek tetszik a Porsche 911-es, de sokkal inkább szereti az amerikai V8-asokat, mások egy szörnyű motorhalál után döntenek úgy, hogy más erőforrás után néznek a szeretett autóba. Meg persze ott vannak a versenyzők, drifterek, akik mindent megtesznek a tizedmásodpercekért vagy épp a megfelelő mennyiségű gumifüstért.

Az LS kódú V8-asok igazán népszerűek, de sajnos ma már egy tuningolt bevásárlókocsiban is az van, ezért érdemes valami különlegesebb után nézni. A Bring A Traileren például felbukkant egy 12 hengeres Ferrari-motor, ami megérdemli, hogy elfantáziáljunk róla. A lapos formátumból sokan gondolhatják azt, hogy boxermotorról van szó, ám az olaszok 12 hengerese valójában egy V motor 180 fokos hengerszöggel.

A 4,9 literes motor 428 lóerőt teljesít 6750-es fordulatnál, mellé 490 Nm nyomatéka van 5500-tól. Eredeti formájában 4,8 másodperc alatt gyorsul 100-as tempóra és 310 km/órás sebesség felett is száguldhat. Az 1995-ös autóból származó komplett hajtáslánc a motorral és a váltóval együtt egyelőre 1,5 millió forint körül áll a licitek szerint. Ám a vásárlókedv csak az utolsó percekben szokott megjönni igazán.

Ha egy bitang motor kéne az autódba, ezt nézd meg! 2Ha egy bitang motor kéne az autódba, ezt nézd meg! 3

Ha valakinek nem lenne meg, akkor itt megnézheti, hogy miből érkezett a motor. Íme a Ferrari 512 TR:

Ha egy bitang motor kéne az autódba, ezt nézd meg! 4