Számtalan oka lehet annak, ha valaki ki akarja kukázni autójából az eredeti motort. Van, akinek tetszik a Porsche 911-es, de sokkal inkább szereti az amerikai V8-asokat, mások egy szörnyű motorhalál után döntenek úgy, hogy más erőforrás után néznek a szeretett autóba. Meg persze ott vannak a versenyzők, drifterek, akik mindent megtesznek a tizedmásodpercekért vagy épp a megfelelő mennyiségű gumifüstért.

Az LS kódú V8-asok igazán népszerűek, de sajnos ma már egy tuningolt bevásárlókocsiban is az van, ezért érdemes valami különlegesebb után nézni. A Bring A Traileren például felbukkant egy 12 hengeres Ferrari-motor, ami megérdemli, hogy elfantáziáljunk róla. A lapos formátumból sokan gondolhatják azt, hogy boxermotorról van szó, ám az olaszok 12 hengerese valójában egy V motor 180 fokos hengerszöggel.

A 4,9 literes motor 428 lóerőt teljesít 6750-es fordulatnál, mellé 490 Nm nyomatéka van 5500-tól. Eredeti formájában 4,8 másodperc alatt gyorsul 100-as tempóra és 310 km/órás sebesség felett is száguldhat. Az 1995-ös autóból származó komplett hajtáslánc a motorral és a váltóval együtt egyelőre 1,5 millió forint körül áll a licitek szerint. Ám a vásárlókedv csak az utolsó percekben szokott megjönni igazán.

Ha egy bitang motor kéne az autódba, ezt nézd meg! 1

Ha egy bitang motor kéne az autódba, ezt nézd meg! 19 Ha egy bitang motor kéne az autódba, ezt nézd meg! 20

Ha valakinek nem lenne meg, akkor itt megnézheti, hogy miből érkezett a motor. Íme a Ferrari 512 TR:

Ha egy bitang motor kéne az autódba, ezt nézd meg! 21