Hiába ment tönkre a budapesti 8E busz egyik abroncsa, a buszsofőr tovább szállította az utasokat. Szétszakadt gumival hajtott a Keletiig, miközben egy autós kiakadt és kérdőre vonta a buszsofőrt. A szerdai esetről videó is készült, amelyre olvasónk hívta fel a figyelmünket.

A szétrobbanástól talán még messze állt az abroncs, de valóban elég nagy hasadás van rajta, bár úgy tűnik, hogy csak a külső köpeny sérült, ettől függetlenül a józan ész azt diktálta volna, hogy vegyék ki a buszt a forgalomból, amikor a sofőr észlelte, hogy valami nincs rendben a gumival.

Olvasónk azt írta, hogy a sofőr már a XV. kerületben észlelte a problémát, de úgy gondolta, lassan haladva nem lesz gond. Eljárás nem indult, a rendőrök csupán figyelmeztették a vezetőt, aki a Keletinél végül leszállította az utasokat.

Friss infó:

A Bors megkereste a buszt üzemeltető céget, akik azt nyilatkozták, hogy a busz abroncsának felszíni sérülése aznap feltehetően egy villamossínen való áthaladás következtében vagy padka érintése miatt történt, ami kicsípett egy darabot az abroncs futófelületéből. Nyomásveszteség szerintük nem alakult ki, de a buszt kivonták a forgalomból, az abroncsot pedig kicserélték.