Minden hétre jut egy újabb történet, autós megfigyelés civil rendőrautókkal témában. Van, aki szerint még mindig tolnak, de többen állítják, nem volt semmilyen provokáció, a gyorshajtókat úgy szedik ki, ahogy kell.

Lázas rendszámgyűjtés is kezdődött, többen ettől reméltek gyógyírt a módszerre, és Facebook-posztokban szedték össze az ismert kocsikat. Sajnos az erre készülők hiába magolták a rengeteg rendszámot, a rendőrség, úgy tűnik, beváltotta ígéretét, és elkezdték cserélni a civil kocsikat.

A nap képe: már civil Suzukiból is mérnek a rendőrök 1

A Facebook-csoportokban gyűjteni kezdték a civil járőrök rendszámait, de úgy tűnik hiába volt a nagy igyekezet.

Nem hirtelen ötlettől vezérelve, vagy a gyűjtésre reagálva, Óberling József főosztályvezető rendőrezredes, rendőrségi főtanácsos már májusban elárulta, hogy ez lesz az eljárás. A Hvg.hu cikke szerint Óberling elmondta, hogy a civil elfogóautókat korábban is használtak, most pedig néhány év szünet után újra szolgálatba helyezték őket. Erre azért került sor, mert az egyértelműen beazonosítható rendőrök a tapasztalatok szerint nem szorították vissza a balesetek számát.

A3-as és A4-es Audi, Opel Astra, Škoda, Mercedes – az ezredes szerint többek közt ilyen típusú civil elfogóautókat alkalmaznak jelenleg, ráadásul többféle színben. És ha nagyon megszokottá, ismertté válnak az autók, akkor lecserélik őket.

Most, a linken elérhető fotót látva úgy tűnik, a cserék elkezdődtek, felesleges tovább gyűjtögetni a rendszámokat. A fotó a hétvégén a várpalotai elkerülőúton készült, és készítője szerint egy éppen sebességmérést végző, civilnek tűnő ötajtós fehér Suzuki Swift látható rajta.