Drámai események bontakoztak ki az angliai Gloucestershire megyében múlt pénteken a kora reggeli órákban. Cheltenham városában bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy az éjszaka folyamán kiraboltak egy ingatlant, és a felhajtóról elvittek egy Lexus luxusterepjárót.

Az autót nem sokkal később azonosították egy közeli településen, ám amikor a rendőrök a nyomába eredtek, a fekete terepjáró menekülni kezdett. Összesen négy rendőrségi jármű üldözte a lopott luxusautót, amikor annak sofőrje elveszítette uralmát a gépkocsi felett, és egy parkoló busznak ütközött.

Szerencsére a buszon ülőknek az ijedtségen kívül nem esett más bajuk. A lopott autó sofőrje és utasa – két tizenéves gyerek – kipattantak a sérült járműből és futva menekültek, azonban rövid időn belül elkapták őket.

Az autót vezető 14 éves fiút kórházba szállították, majd kivizsgálása után a rendőrségen kihallgatták. Őt és 16 éves utasát rablással és gépjárműlopással gyanúsítják, a vezető ellen ezen kívül baleset bejelentésének elmulasztása miatt is eljárás indul – arról nem is beszélve, hogy nem volt jogosítványa.